Τηλ: 210 9374351-210 9374369|info@politexno.gr

ΑΡΓΥΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο Ανδρέας Αργυρού γεννήθηκε στη Κύπρο. Σπούδασε  στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών πιάνο, Ανώτερα Θεωρητικά με τον Γιάννη Αυγερινό και Σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό.

Παρακολούθησε, στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά μαθήματα Σύνθεσης στο Faculty of music της Μουσικής Ακαδημίας του Βελιγραδίου.

Έχει συνθέσει έργα για σόλο όργανα, για μικρά και μεγάλα σύνολα και έργα για ορχήστρα.

Έργα του έχουν παιχτεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, έχουν μεταδοθεί  τόσο από το Γ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, όσο και από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου  και έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς.

Το 1989 ο Α. Αργυρού βραβεύτηκε σε Πανελλήνιο διαγωνισμό Σύνθεσης που διοργάνωσε το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, με το έργο του «Τρίο για βιολί βιολοντσέλο και πιάνο.»

Το 1990 και 1992 το έργο του « Παραλλαγές για μικρή ορχήστρα» διακρίθηκε, στον Α΄ διαγωνισμό Σύνθεσης που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών στην μνήμη του Γιάννη Α. Παπαϊωάννου (Α έπαινο), και αντίστοιχα στον Διεθνή διαγωνισμό Σύνθεσης που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. (Επιλέχτηκε στα πέντε καλύτερα έργα και παίχτηκε από την ορχήστρα του πανεπιστημίου.)

Διδάσκει ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο «Κέντρο Τεχνών Ακρόπολις», και Σύνθεση στο τελευταίο.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια(1993-2003) μέλος του Δ.Σ. του  Συλλόγου Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων (Σ.Κ.Ω.Α.),  Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του, προσφέροντας εκτός των άλλων σημαντικό πολιτιστικό έργο: συναυλίες με  έργα Ελλήνων Συνθετών, πολλά από αυτά σε πρώτη εκτέλεση, αφιερώματα σε καλλιτέχνες και παιδαγωγούς της μουσικής και σε  διαγωνισμούς σύνθεσης σε συνεργασία με την Ελληνική Ραδιοφωνία και άλλους φορείς.

Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και Διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης.

2017-11-27T17:11:59+00:00