Τηλ: 210 9374351-210 9374369|info@politexno.gr

Πέτσα Κατερίνα

Η Κατερίνα Πέτσα γεννήθηκε το 1988 στο Ηράκλειο Κρήτης και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Αθήνα ως δασκάλα Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff, με βρέφη και παιδιά σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ενηλίκων. Παράλληλα, διδάσκει κίνηση και χορό σε ομάδες ενηλίκων.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί εθελοντικά ως δασκάλα μουσικοκινητικής (προσέγγιση Orff-Dalcroze) και χορού στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε παιδιά ηλικίας 3-9 ετών.

Βασικό στοιχείο των μαθημάτων της αποτελούν το βίωμα και η εξερεύνηση μέσα από τον μουσικό και κινητικό αυτοσχεδιασμό, αλλά και το δημιουργικό παιχνίδι. Επιπρόσθετα στοιχεία που αξιοποιούνται στα μαθήματά της είναι τα ρυθμικά, μελωδικά και αυτοσχέδια μουσικά όργανα, όργανα της ορχήστρας Orff, το τραγούδισμα, το body music, η θεατρική και εκφραστική κίνηση, η ζωγραφική, τα διαφορετικά είδη μουσικής και χορού.

Είναι τελειόφοιτη του Τριετούς Επαγγελματικού Κύκλου Σπουδών (Μετεκπαίδευση) στην Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff, της Σχολής Μωραΐτη, σε συνεργασία με το Orff Schulwerk – Forum (OSF) και κάτοχος διπλωμάτων χορού από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού της Αγγλίας και την BFS Academy.

Πέραν των σπουδών της έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια σχετικά με τη μουσικοκινητική αγωγή, τον χορό, την ψυχολογία του βρέφους και του παιδιού.

Επιπλέον, ως πτυχιούχος Γεωγράφος με Μεταπτυχιακό στη Γεωπληροφορική, συχνά διοργανώνει διαθεματικά μαθήματα, στα οποία η Τέχνη συναντά την Επιστήμη.

 

2022-09-19T14:23:53+00:00