Τηλ: 210 9374351-210 9374369|info@politexno.gr

Λατουσάκης Μιχάλης

Ο Μιχάλης Λατουσάκης γεννήθηκε το 1991 και σπουδάζει Μαθηματικά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνήσια καλλιτεχνική προσωπικότητα έχει παρακολουθήσει μαθήματα Brake dance και φωνητικής. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εκδηλώσεων είτε ως χορευτής Brake dance είτε ως τραγουδιστής. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές με την ιδιότητα του χορευτή Brake dance. Ο Μιχάλης Λατουσάκης από το 2009 διδάσκει στο καλλιτεχνικό κέντρο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ Brake dance και έχει παρουσιάστει με τους μαθητές του σε πολλές παραστάσεις του ΠΟΛΥΤΕΧΝΟΥ.

Το 1989 ο Α. Αργυρού βραβεύτηκε σε Πανελλήνιο διαγωνισμό Σύνθεσης που διοργάνωσε το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, με το έργο του «Τρίο για βιολί βιολοντσέλο και πιάνο.»

Το 1990 και 1992 το έργο του « Παραλλαγές για μικρή ορχήστρα» διακρίθηκε, στον Α΄ διαγωνισμό Σύνθεσης που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών στην μνήμη του Γιάννη Α. Παπαϊωάννου (Α έπαινο), και αντίστοιχα στον Διεθνή διαγωνισμό Σύνθεσης που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. (Επιλέχτηκε στα πέντε καλύτερα έργα και παίχτηκε από την ορχήστρα του πανεπιστημίου.)

Διδάσκει ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο «Κέντρο Τεχνών Ακρόπολις», και Σύνθεση στο τελευταίο.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια(1993-2003) μέλος του Δ.Σ. του  Συλλόγου Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων (Σ.Κ.Ω.Α.),  Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του, προσφέροντας εκτός των άλλων σημαντικό πολιτιστικό έργο: συναυλίες με  έργα Ελλήνων Συνθετών, πολλά από αυτά σε πρώτη εκτέλεση, αφιερώματα σε καλλιτέχνες και παιδαγωγούς της μουσικής και σε  διαγωνισμούς σύνθεσης σε συνεργασία με την Ελληνική Ραδιοφωνία και άλλους φορείς.

Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και Διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης.

2017-11-27T19:10:49+00:00