Τηλ: 210 9374351-210 9374369|info@politexno.gr

Μοντέρνοι Χοροί

Hip Hop
Ο όρος Hip Hop αναφέρεται σε στιλ χορών του δρόμου, με μουσική hip-hop. Δημιουργήθηκε την δεκαετία του ’70 και έγινε γνωστό από τις ομάδες που διοργάνωναν χορευτικές “μάχες”, στις αμερικάνικες συνοικίες. Θεωρείται χορός του αέρα, επειδή περιλαμβάνει πολλά άλματα.

RnB
Το rhythm and blues, γνωστό κυρίως σαν RnB, είναι ένα δημοφιλές είδος αφροαμερικάνικης μουσικής που πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1940. Πρόκειται για ένα στιλ χορού που εμφανίστηκε αρχικά σαν μορφή έκφρασης της διαφορετικότητας, έχοντας πολιτικό χαρακτήρα. Εκτός από τον προκλητικό στίχο και ρυθμό, χαρακτηρίζεται και από πολύ έντονες και ρυθμικές κινήσεις.

Break Dance
Αρχικά, το break dance ήταν ένα μείγμα από εντυπωσιακές κινήσεις των ποδιών και «παγώματα» του σώματος. Οι χορευτές σταδιακά, άρχισαν να προσθέτουν πιο απαλές κινήσεις και βήματα, δημιουργώντας έτσι ένα είδος χορού που κέρδισε γρήγορα δημοσιότητα. Καθώς το break dance εξελισσόταν, οι χορευτές έδωσαν έμφαση στις κινήσεις στο πάτωμα και σύντομα εμπλούτισαν τις χορογραφίες τους με εντυπωσιακές και εκρηκτικές φιγούρες, όπως handgliding, backspinning, windmilling και headspinning, που οδήγησαν στη σημερινή του μορφή.

2017-11-14T16:41:29+00:00