Τηλ: 210 9374351-210 9374369|info@politexno.gr

Σχολή Χορού

Σχολή Χορού 2017-11-21T22:51:43+00:00

Ο χορός είναι η κρυμμένη γλώσσα του σώματος. Προσφέρει διασκέδαση, χαρά, γνώσεις καινούργιων κινήσεων, ενώ ταυτόχρονα το σώμα γυμνάζεται και αποκτά ρυθμό.
Μαθήματα και τμήματα για όλες τις ηλικίες (από 3 ετών).

Χορός για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Τα οφέλη από την ενασχόληση του παιδιού με τον χορό είναι πολλά, στον σωματικό και ψυχολογικό τομέα. Ο χορός επιδρά θετικά στην σωματική ανάπτυξη του παιδιού, συντελεί στην αποδοτικότερη λειτουργία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, στην βελτίωση της μυϊκής διάπλασης και στην ρύθμιση του σωματικού βάρους.
Από ψυχολογική άποψη, ο χορός συντελεί στην κοινωνικοποίησή του, ενισχύει την αυτοεκτίμηση, βοηθά το παιδί να αποκτήσει αυτοέλεγχο και το μαθαίνει να βάζει στόχους. Στο χορό το παιδί υπακούει σε κανόνες και συνεργάζεται. Μαθαίνει καλύτερα τον εαυτό του και τις δυνάμεις του.
Στο τμήμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, εξειδικευμένοι καθηγητές προσφέρουν την ευκαιρία στο παιδί να εκτονωθεί και να εκφραστεί. Τα παιχνίδια κίνησης και μουσικής είναι τα εργαλεία που καθοδηγούν την φαντασία του παιδιού, καθώς το βοηθούν να εξελιχθεί.

Είναι επιστημονικά διαπιστωμένο πως η ηλικία των 3 έως 4 χρονών είναι ιδανική για την πρώτη επαφή του παιδιού με τον χορό, καθώς βοηθάει στην γρηγορότερη εξοικείωση και κοινωνικοποίησή του. Εμπλουτίζει την δημιουργικότητά του, την ανεξάρτητη σκέψη, την ομαδικότητα και την εκφραστικότητα.

Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς -και όχι μόνο, γίνονται παραστάσεις σε θέατρο, όπου οι σπουδαστές παρουσιάζουν ένα μέρος από την δουλειά τους.