Τηλ: 210 9374351-210 9374369|info@politexno.gr

Τμήμα Ενηλίκων

Η τέχνη του θεάτρου, εκφράζει την ελευθερία και την προσπάθεια κάποιου να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι, αλλά κυρίως να κατανοήσει το διαφορετικό και να το σεβαστεί. Βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν πιο διαλλακτικοί και δεκτικοί ως προς το καινούργιο, το άγνωστο. Ανά τους αιώνες παρατηρείται η ανάγκη του ανθρώπου για την υποκριτική τέχνη, αφού από την αρχή της ύπαρξής του, προσπαθεί να εκφράσει τα συναισθήματα του. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες προτρέπει τον άνθρωπο να επανασυνδεθεί με την ίδια τη φύση του.

Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν σημαντικά έργα θεατρικής φύσεως, καθώς επίσης τους δίνεται η ευκαιρία να ενσαρκώσουν θεατρικές, φανταστικές και μη, προσωπικότητες. Οι σπουδαστές μαθαίνουν να ελέγχουν τη φωνή τους και να εκφράζουν το συναίσθημα σε συνολικό επίπεδο, συνδυάζοντας έτσι τη φωνή με την έκφραση και την κίνηση. Διδάσκονται την άνεση αλλά και την «πειθαρχημένη» ελευθερία, ώστε να ελέγχουν τον εαυτό τους σύμφωνα με τις ανάγκες του ρόλου τους, με τρόπο τέτοιο που να τους επιτρέπει να ενστερνίζονται τον ρόλο.

Στα πλαίσια του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων, οι θεατρικές ομάδες μαθαίνουν να δημιουργούν το έργο από την αρχή. Με μόνο όπλο την φαντασία τους, οι ασκούμενοι μαθαίνουν να ταξιδεύουν σε άλλες εποχές μέσω των διαφορετικών έργων που μελετούν, καθώς ανοίγεται για αυτούς ένα παράθυρο στον κόσμο, στον χώρο και τον χρόνο. Ο απώτερος σκοπός του θεάτρου όμως είναι η συνύπαρξη ανθρώπων όλων των ηλικιών, των κοινωνικών και μορφωτικών επιπέδων, ανεξαρτήτως θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων ή φύλου.

Η ενσάρκωση ενός ρόλου καλλιεργεί το πνεύμα και πολλαπλασιάζει τις γνώσεις του ατόμου, το βοηθά να κατανοήσει τον κόσμο, ενισχύει τη κριτική του ικανότητα και του επιτρέπει να κατανοήσει τον ίδιο του τον εαυτό.

2017-11-11T10:56:19+00:00