Τηλ: 210 9374351-210 9374369|info@politexno.gr

Yoga

“Yoga is the journey of the self to the self through the self”, Bhagavad Gita

“Γιόγκα είναι το ταξίδι του εαυτού προς τον εαυτό μέσω του εαυτού”, Μπαγκαβάντ Γκίτα

Eτυμολογικά η λέξη Yoga προέρχεται από τη λέξη yug, που στα σανσκριτικά σημαίνει Ένωση. Η ένωση αναφέρεται σαν έννοια της ένωσης σώματος και αναπνοής, αναπνοής και νου, νου και πνεύματος.

Βαδίζοντας με επίγνωση στο μονοπάτι της ζωής, αυτό είναι γιόγκα.

Ακόμη και αν αυτό είναι που επικρατεί ως εικόνα στο δυτικό κόσμο μέσω της ευρείας διάδοσής της, το τελευταίο, ίσως, που είναι γιόγκα είναι να φέρουμε το πόδι πίσω από το κεφάλι. Ξεκινάμε από όποιο σημείο βρισκόμαστε τη δεδομένη στιγμή. Το σώμα μας και ο οργανισμός μας ωφελούνται μέσα από την ολιστική προσέγγιση που μας προσφέρει και μαθαίνουμε σιγά σιγά να διαχειριζόμαστε διαφορετικά το στρες και την καθημερινότητά μας .

Στην πορεία μας το σώμα μας μπορεί να γίνει οδηγός μας για να γνωρίσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας. Η αναπνοή μας  μπορεί να είναι η θεραπεία μας. Η εξάσκηση της παρατήρησης και της αποδοχής για ό,τι συμβαίνει, ακριβώς όπως είναι, μπορεί να γίνει η άγκυρά μας για το παρόν, βιώνοντας με επίγνωση κάθε στιγμή. “Συνειδητοποιείς πως ανέκαθεν υπήρχε κάτι μεγαλειώδες μέσα σου και δεν το γνώριζες”, όπως λέει ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα.

Και έτσι όλα είναι γιόγκα.

2017-10-29T01:56:06+00:00